середу, 11 травня 2022 р.

6 клас Зарубіжна література



Позакласне читання
Крістіне Нестлінгер " Конрад, або дитина з бляшанки" ( до 18.05) 2 уроки
Працюємо за планом
1.Опрацюйте сторінки 238 - 240 підручника

Чи є ідеальні люди? Що ти відчуєш, коли скажуть, що ти незвичайний, дивний, не схожий на інших? Гордість, сором, розпач...Чи радість, що ти особливий? І хоч для більшості ти можеш бути звичайним, для людей, які тебе люблять – родини, друзів, ти особливий! Такою особливою для дітей, що люблять читати фантастику є Крістіна Нестлінґер — одна з дивовижних дитячих письменниць-казкарів, лауреат Андерсенівської премії. Її книжки перекладено десятками мов народів світу, їх читають мільйони дітей з усіх континентів. У житті письменниці чогось особливого і незвичайного не траплялося: все найфантастичніше і найцікавіше народжувалося безпосередньо в її фантазіях, щоби потім обернутися на дивовижні книжки для дітей. Тож перевіримо це…


2. Познайомся з біографією письменниці  (НАТИСКАЙ→       БІОГРАФІЯ 
або 

                                                 

3. Прочитай повість казку " Конрад, або дитина з бляшанки"
Великою популярністю серед дітей, що люблять читати фантастику, користується повість-казка Крістіне Нестлінґер «Конрад, або Дитина з бляшанки». Це своєрідна пародія на прояви технічного прогресу і віра в неповторність кожної людини. Штучно створена дитина, яка живе так, як її запрограмовано на заводі, — карикатура на надумані цінності  дорослих.
Повість-казка – жанр літератури, в якому фантастичні світи, події та герої в той же час відображають особливості та правила світу реального.



ЦІКАВО? ПОДИВИСЬ...




Подумай, для чого письменниця написала таку повість-казку.
Про що вона?
Тема – пригоди  фантастичного  вихованого хлопчика з бляшанки  та пристосування його до життя в  реальному  світі.
Яка головна думка?
Ідея – бути не таким, як усі, - нормально, потрібно йти за своєю мрією,  виконувати свої бажання, але щоб не нашкодити  іншим. Справжній друг ніколи не залишить  наодинці із проблемою, завжди допоможе.


                                                       Перевір себе (натискай)                             



Немає коментарів:

Дописати коментар